Na účely prispôsobenia obsahu a reklám, poskytovania funkcií sociálnych médií a analýzy návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy.

Rozumiem
Asociácia dôchodkových správcovských spoločností

Zmeny v predsedníctve Asociácie dôchodkových správcovských spoločností

Predsedom predsedníctva ADSS je Marián Kopecký, Allianz - Slovenská dôchodková správcovská spoločnosť, a.s. a podpredsedom predsedníctva ADSS je Vladimír Mlynek, VÚB Generali dôchodková správcovská spoločnosť, a.s.

Asociácia dôchodkových správcovských spoločností (ADSS) vysoko hodnotí trend stabilizácie v druhom pilieri. „Naďalej budeme akcentovať význam sporenia si na dôchodok a našou kľúčovou úlohou je podpora stabilizácie prostredia v tejto oblasti aj z dlhodobého pohľadu,“ uviedol Marián Kopecký. Cieľom Asociácie DSS je aktívne parcticipovať na priebežnom skvalitňovaní legislatívneho rámca pre druhý pilier, ako aj rozvoj edukácie v oblasti dôchodkového zabezpečenia pre širokú verejnosť.

„Pochopenie základných princípov investovania a toho, ako si dlhodobo sporiť v dôchodkových fondoch, je jedným zo základných predpokladov úspešnosti celého systému. Zvyšovanie finančnej gramotnosti celej spoločnosti berieme ako výzvu a chceme pomôcť hlavnej autorite v tejto oblasti, ktorými sú nepochybne štátne inštitúcie,“ uzatvára Marián Kopecký.

Ing. Marián Kopecký
Štúdium na Katedre matematiky Fakulty hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity v Bratislave ukončil v roku 1999. V roku 2004 nastúpil do Allianz – Slovenská poisťovňa, a.s., a po založení dcérskej spoločnosti sa stal hlavným kontrolórom dôchodkovej správcovskej spoločnosti. V októbri 2015 sa stal generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva Allianz - Slovenská dôchodková správcovská spoločnosť, a.s.

RNDr. Vladimír Mlynek
Je absolventom Fakulty matematiky fyziky a informatiky Univerzity Komenského, kde ukončil aj rigorózne štúdium v oblasti ekonómie a finančných trhov, v roku 2013 získal titul CFA. V spoločnosti VÚB Generali pracuje od jej vzniku, do roku 2015 ako vedúci oddelenia riadenia investícií. Od januára 2016 je generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva VÚB Generali dôchodková správcovská spoločnosť, a.s.

Druhý pilier je v trinástom roku svojej existencie v dobrej kondícii, prehľadný, flexibilný a prináša sporiteľom zaujímavé zhodnotenie. Úspory vo výške takmer 7 miliárd* eúr spravuje šesť dôchodkových správcovských spoločností. Dôveru dvojpilierovému dôchodkovému systému dáva svojím pravidelným sporením si viacej ako 1,39 milióna sporiteľov.

* údaj k 8.2.2017: 6 997 582 883 eur