Na účely prispôsobenia obsahu a reklám, poskytovania funkcií sociálnych médií a analýzy návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy.

Rozumiem
Asociácia dôchodkových správcovských spoločností

DSS Poštovej banky mení názov a stáva sa súčasťou značky 365

V skupine Poštovej banky prebieha dôležitá fáza jej dlhodobej rozvojovej stratégie, v rámci ktorej dochádza k repozicioningu značiek Poštová banka a 365.bank. Súčasťou transformácie sú aj dcérske spoločnosti Poštovej banky. V súvislosti s týmito zmenami sa v priebehu júla Prvá penzijná správcovská spoločnosť (PPSS) zmení na 365.invest a Dôchodková správcovská spoločnosť (DSS) na 365.life. Obe budú pritom klásť dôraz na posilnenie digitálneho kanála a svoju ponuku rozšíria aj o nové investície v oblasti ekológie či technológií. Pre súčasných klientov sa nič nemení a svoje produkty môžu využívať tak ako doteraz, bez zmeny podmienok a bez podpisovania nových zmlúv. Svoje investície v podielových fondoch budú môcť spravovať online či na pobočkách 365.bank.

PPSS je v súčasnosti jediná správcovská spoločnosť na Slovensku, ktorá novým klientom ponúka online investovanie bez podmienky využitia iného produktu ako je napríklad povinný účet v materskej banke. Rovnakú možnosť majú aj noví klienti DSS, ktorí si môžu taktiež uzatvoriť zmluvu online. Túto službu budú obe spoločnosti poskytovať aj naďalej pod značkou 365.

„Ponuka 365.invest a 365.life bude pre nás predovšetkým o zákazníckej skúsenosti, komunikácii a o spôsobe riešenia požiadaviek klientov. Pod značkou 365 sa nám otvárajú nové možnosti. Naším cieľom je pracovať na posilnení postavenia oboch spoločností, oslovení nových cieľových segmentov a znížení priemernej vekovej štruktúry klientov. Plánujeme posilniť digitalizáciu procesov smerom dovnútra spoločností, aj navonok, redukovať používanie papiera v administratívnych procesoch a priniesť atraktívne produkty. Zámerom je stať sa pre klientov strategickým a vždy dostupným partnerom, ktorý im zabezpečí možnosť čo najvyššieho zhodnotenia financií a efektívneho sporenia na dôchodok,“ hovorí Gabriel Balog, generálny riaditeľ PPSS a DSS Poštovej banky.   

Z Prvej penzijnej správcovskej spoločnosti bude 365.invest

Aby 365.invest oslovila širšiu cieľovú skupinu, do portfólia bude postupne v čase zavádzať nové produkty a služby, ktoré majú odzrkadľovať požiadavky trhu a klientov so zameraním na ekológiu, digitál či technológie. Pôvodné názvy fondov v aktuálnom portfóliu spoločnosti prejdú úpravou tak, aby jasnejšie pomenúvali svoj charakter. Zameranie na digitál pretaví 365.invest do praxe aj prostredníctvom služby Online investovanie, ktorú klienti doposiaľ poznali pod názvom e-investor. Vďaka nej si budú môcť naďalej spravovať svoje fondy z pohodlia domova. Ako jediný asset management na Slovensku pritom bude pre nových klientov ponúkať možnosť založenia podielového fondu bez nutnosti otvorenia bankového účtu v 365.bank.

Okrem rozširovania portfólia fondov chce Prvá penzijná už ako 365.invest v budúcnosti stavať aj na aktuálnej ponuke fondov, ktorej dominujú najmä retailové projekty, a na atraktívnom zhodnotení. Popri retailových klientoch má spoločnosť ambíciu venovať sa inštitucionálnemu segmentu klientov a ponúkať kvalitné fondy postavené najmä na realitných projektoch.

Všetky informácie nájdu záujemcovia o investovanie na novom webe, ktorého dizajn bude odkazovať na príslušnosť k 365.bank. Okrem posilňovania digitálnej platformy bude 365.invest dostupná aj fyzicky na pobočkách 365.bank, kde si klienti vybavia operácie súvisiace s ich existujúcimi produktmi a otvoria si nové fondy. Súčasní klienti, ktorí si svoje podielové fondy nakúpili v Prvej penzijnej, ich nájdu nezmenené v 365.invest a môžu ich využívať a spravovať tak ako doteraz.

365.life chce k sporeniu motivovať viac mladých

Dôchodková správcovská spoločnosť prináša klientom sporenie v druhom pilieri. Jedny z najvýkonnejších fondov na Slovensku bude ponúkať naďalej pod názvom 365.life. Ani v prípade DSS sa pre súčasných klientov nič nemení a svoje produkty nájdu v nezmenenom stave, od júla pod hlavičkou 365.life. V ponuke ostávajú tri fondy, pri ktorých dôjde k úprave názvov ich zjednodušením.

Noví klienti, ktorí budú mať záujem o otvorenie II. piliera, budú môcť využiť službu uzatvorenia zmluvy online alebo na pobočkách 365.bank. Spolu s existujúcimi klientmi budú môcť svoje fondy spravovať prostredníctvom rozhrania Online dôchodok, ktoré nahradí webovú aplikáciu e-sporiteľ. Nájdu ho na novej webovej stránke spoločnosti 365.invest, ktorá sa pripravuje na spustenie v priebehu júla a svojou vizualitou, prehľadnosťou a jazykom bude reprezentovať značku 365. Služby 365.life však klienti môžu využiť aj fyzicky na pobočkách 365.bank.

O ďalších krokoch a plánoch bude Prvá penzijná správcovská spoločnosť, ako aj DSS Poštovej banky informovať klientov, médiá, ale aj verejnosť priebežne prostredníctvom svojich kanálov.