Na účely prispôsobenia obsahu a reklám, poskytovania funkcií sociálnych médií a analýzy návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy.

Rozumiem
Asociácia dôchodkových správcovských spoločností

Dôchodkové a investičné spoločnosti AXA sa premenovali na UNIQA

15. januára 2021 sa zvŕšila ďalšia etapa integrácie spoločností AXA do UNIQA. Dokončilo sa preznačenie kontaktných miest a budov AXA a dôchodkové a investičné spoločnosti AXA sa premenovali na UNIQA. Okrem zmeny značky sa však pre klientov poistenia a dôchodkového sporenia nič nemení, ich úspory vo fondoch budú rovnako v bezpečí, ako boli doteraz.

AXA investiční společnost, a. s., sa 15. 1. 2021 premenovala na UNIQA investiční společnost, a. s., organizačná zložka Slovensko, so sídlom a kontaktnou adresou na Krasovského 3986/15, 851 01 Bratislava. Kontaktný telefón pre zákazníkov je UNIQA linka +421 232 600 100, e-mail info@uniqa.sk a všetky ďalšie informácie sa dajú nájsť na webstránke www.uniqa.sk. IČO UNIQA investiční společnosť, a. s., je 36 770 540.

AXA d. s. s., a. s., sa 15. 1. 2021 premenovala na UNIQA d. s. s., a. s., a AXA d. d. s, a. s., sa premenovala na UNIQA d. d. s., a. s. Obe budú rovnako sídliť na adrese Krasovského 3985/15, 851 01 Bratislava. Aj pre ne platia všetky UNIQA kontaktné údaje: telefón pre zákazníkov je UNIQA linka +421 232 600 100, e-mail info@uniqa.sk a webstránka www.uniqa.sk. IČO UNIQA d. s. s., a. s., je 35 903 821, IČO UNIQA d. d. s., a. s., je 35 977 540.

Pre klientov sa nič nemení

Produkty dôchodkového a investičného poistenia AXA sa budú pod hlavičkou UNIQA predávať od 15. 1. 2021. Obe dôchodkové spoločnosti AXA sa zaradili do skupiny UNIQA spolu s ich existujúcimi licenciami a celým tímom, ktorý sa o zmluvy DDS a DSS staral. UNIQA rovnakým spôsobom prebrala aj investičnú spoločnosť ako celok vrátane všetkého existujúceho know-how. Úspory klientov vo fondoch tak budú rovnako v bezpečí, ako boli doteraz.

„V UNIQA budeme pri spravovaní dôchodkových fondov pracovať s tým istým odborným tímom. Či už ide o samotné investovanie, administratívu, prípadne podporu na call centre a pobočkách, ktorý to vykonáva aj teraz. Preto sa veľmi tešíme, že budeme môcť klientov v sporení podporovať aj v budúcnosti,“ hovorí člen Predstavenstva UNIQA d. s. s. Peter Socha.

Premenovaním spoločností AXA na UNIQA sa teda pre klientov penzijných a investičných spoločností nič nemení. Podmienky ich zmlúv sú platné a nemôžu byť zmenené bez ich súhlasu.

Pri každej fúzii preberá nástupnická spoločnosť všetky záväzky pôvodnej spoločnosti. Zmluvy teda budú ďalej pokračovať bez akejkoľvek zmeny so všetkými povinnosťami a právami, ktoré z nej vyplývajú. Iba v okamihu, keď sa obe spoločnosti spoja do jednej, bude záväzky voči klientom plniť UNIQA,“ vysvetľuje generálny riaditeľ UNIQA poisťovne Martin Žáček.